Hundpsykologpaketet

Hundens hus skola har funnits i 20 år, har väl utbildade lärare – vår ambition är att du ska få en bred kunskap och förståelse för hundar och människors beteende, träning och problem.

Vi har gjort ett paket av vår hundinstruktör- och problemhundsutbildning – bland det bästa du kan göra för att förverkliga din dröm är att läsa till hundpsykolog. Totalt löper utbildningen under 2 år, ca ett år per steg.

Innehåll

Hundinstruktörsutbildningen, steg 1:
Teori med grundläggande inlärning, pedagogik, metodik, kursplanering, valpens utveckling och träning, stress, aktivering, hundens behov, mat, hälsovård, lugnande massage, sjukdomar hos hund mm.
På praktiken går vi igenom lek- & belöningsbaserad träning, valp- och vardagslydnad, aktivering och hur du jobbar med klickerträning.

När du gått klart utbildningen så kommer du ha gått igenom över 50 övningar –
alltifrån olika lekar, kontaktövningar, följsamhet, koppelträning, hundmötesteknik, inkallning, hantering, passivitet, sitt, ligg, stå, stanna kvar, stadgeövningar, aktiveringsövningar, självförtroendeövningar, samarbetsövningar etc

Du kommer att få mycket praktik på skolan och även jobba hemma med olika valpar, hundar och hundägare.

Hundpsykologutbildningen, steg 2:
På teorin går vi igenom vad en problemhund är, orsakerna till problembeteenden; aggression, rädsla/osäkerhet, separationsångest, jakt, vakt, sexuella beteenden etc

Vi går igenom olika analysmetoder t.ex. stress och stressanalys, ångest, chock, chockbehandling, sjukdomar och fysiska orsaker till problembeteenden.
Dessutom fördjupar vi oss i inlärning, etologi, raskunskap, hundens beteendebiologi, berikning och livskvalité.

Du får lära dig hur du arbetar med känsloträning för att få hunden till rätt känsla/beteende, och du kommer att få flera verktyg/metoder för att kunna träna hundarna t.ex. counter condtioning/motbetingning, Bat, Cat, autowatch/skallerträning, konsekvensträning utifrån klassisk och operant inlärning.

Vi har mycket praktik med problemhundar. Du följa ekipage som tränas av lärare på skolan, du får jobba med problemhundar hemma under lärarhandledning, du får ta del av de andra elevernas hundar på skolan – allt för att du ska ha med sig mycket praktik som det är över huvudtaget möjligt – för vi vet att med mycket praktik så blir du en bra hundpsykolog.

Förutom allt du behöver kunna om hundar och deras beteende så får du även lära dig om hur du intervjuar och coachar hundägaren på bästa sätt.
Hur du för ett samtal framåt och vad du behöver tänka på när du gör utredningen.
Du får även tillfälle att utveckla dig själv och prova på olika människor – för att se vilka personer får dig lugn, stressad, ängslig i ett samtal. Just detta block är unikt för Hundens Hus utbildning och görs av tre framstående skådespelare/konsulter och finns inte på någon annan utbildning.

Undervisningen
Sker genom praktik, föreläsningar, filmer (några av filmerna är på engelska utan text), grupparbeten, enskilda arbeten som redovisas inför grupp och skriftligt.
Vi har mycket lärarledd praktik där du tränar med egen hund och även med ”inlånade” hundar.
Vissa block läser två klasser tillsammans för att kunna träna praktiskt med varandra, redovisa inför varandra, utbyta erfarenheter samt få tillfälle att bygga upp sitt kollegiala nätverk.

Lärare:
Hundspykolog Pia Myrseth & Cathrine Löfmark, Cilla Danielsson, Veterinär Jerker Kihlström, Hundmassör Anna Stenfeldt, Beteendeanalytiker Eva Bertilsson
Konsulterna Jörgen Danielsson, Peter Hellström och Päivi Paasioja – se deras hemsida www.dramatik.se

Sveriges Hundföretagare – SHF
Efter certifieringen kan du ansöka om medlemskap i SHF, då vi uppfyller deras krav på utbildning.

Nästa start 10/4 och 28/8 – fullsatt
Start 2021 ht 30/10 – platser finns

Paketpris:
51 000 kr, varav 5000 kr i anmälningsavgift. Pris inkl moms (rabatt på 6 800 kr)
Litteratur, kost och logi ingår inte i utbildningspriset.
Pris för certifiering till hundinstruktör respektive hundpsykolog är 2 500 kr (inkl moms)

Anmälan
Du anmäler dig samtidigt till Hundpsykologpaketet och instruktörsutbildningen.
När du är klar med instruktörsutbildningen så kan du påbörja hundpsykologutbildningen.

Betalning/ångerrätt/avbokning
Anmälningsavgiften betalas inom 14 dagar, och är bindande d v s den betalas inte tillbaka om du avbokar din plats efter att ångerrätten är förverkad.
Resterande del av avgiften ska vara betald SENAST 6 veckor före start.

Du har 14 dagars ångerrätt, enl Konsumentlagen  (distansköp) från att du fått en bekräftelse på att du fått en plats och du får du tillbaka avgiften.

Eventuell avbokning ska göras via mail, senast fram till 6 veckor före start.
Om du avslutar dina studier så är du fortfarande betalningsskyldig för hela kursen, om du inte avbryter utbildningen på grund av varaktigt studiehinder till exempel sjukdom styrkt med läkarintyg eller annan jämförbar oförutsedd anledning då betalar du för de gånger du deltagit.

Vi erbjuder förmånliga lån och delbetalningar via HUMAN FINANS se länken HÄR

Nyfiken? Har du funderingar, så är du välkommen att höra av dig via mail till Pia: pia@hundenshus.se  el Mob 0735-310304

Aktuell start Hundpsykologpaket

 
HÄR FINNS HUNDENS HUS
 
• Stockholm >>
• Göteborg >>
• Skåne >>
• Uppsala>>
• Sundsvall >>
 
 
FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 
OM HUNDENS HUS AB
 
Vi är ett kunskapscentrum för människor med hundar.
Hundens Hus finns på flera ställen i Sverige. Vi utbildar också på webben och i Cillas mobila app.

Vi ger dig en gedigen, kvalitetssäkrad utbildning.

VÄLKOMMEN!

 
KONTAKTUPPGIFTER
 
HUNDENS HUS GÖTEBORG

J A Wettergrens gata 6,
421 30 Västra Frölunda

E-post: goteborg@hundenshus.se
Tel: 0761-61 00 60

Org. Nr: 556835-6595
PlusGiro: 581357-1
Swish: 123 345 7025

© Hundens Hus AB 2020