Min bästa vän

MIN VALP

Min valp är inte född att bestämma över mig, den ska bli min bästa vän.

Min bästa vän vill ha en lugn och trygg lärare som visar vad som den får göra.

Vad får min hund göra? Ja, det bestämmer DU och inte din granne eller släkting.

Vad DU vill bestämmer du själv, och vad som känns rätt att göra mot din vän.

Vad som känns för MIG är att behandla min hund med respekt

Du visar din respekt om DU är lugn, bråkar DU kommer den bråka med dig.

Den vill lära känna världen i lugn och ro, inte stressas runt på för många aktiviteter.

Aktiviteter som är bra, är att….sova mycket, lära sig gå i koppel utan ryck och tryck,
följa dig ute och uppleva världen.

I den världen finns trevliga människor, hundar och djur. De som inte är trevliga behöver den inte träffa.

Beskydd kräver kunskap – att jag kan sätta gränser utan våld och att jag förstår att min hunds utveckling tar tid.

Jag ger min valp och unga hund tid att lära sig vad som är rätt – det tar år!

Tålamod, kunskap, förståelse, kärlek – egenskaper som ger DIG förutsättning för att din hund blir den bästa vän du vill ha

Citat ur Svenska kennelklubbens policy: ”Relationen människa – hund”

Relationen till våra hundar ska bygga på förtroende och tillit mellan hund och ägare. Vid all hantering av hundar ska hänsyn tas till att hundar har andra behov, tolkar situationer på ett annorlunda sätt och har andra förutsättningar att hantera uppkomna situationer än vi människor.
För SKK är det självklart att all hundträning och verksamhet med hundar ska utgå från positiva metoder. Våld mot hunden är förbjudet. Det är därmed inte tillåtet att använda redskap eller metoder som orsakar otillbörlig smärta eller starkt obehag.

Låt oss gemensamt bryta dessa gamla förlegade mönster som vi har i vår kultur.
Som strider mot SKK´s, min och mångas uppfattning. Ingen hund ska behöva utsättas för alfarullningar, hårda ryck i kopplet, skrik och nyp örat. Om vi inriktar oss på vad vår hund ska göra och lära den det, istället för vad den inte ska göra, så kommer både hundarna och vi få en mycket bättre relation och samarbete.

Pia Myrseth/Hundens Hus

17/02/2019

 
HÄR FINNS HUNDENS HUS
 
• Stockholm >>
• Göteborg >>
• Skåne >>
• Uppsala>>
• Sundsvall >>
 
 
FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

 
OM HUNDENS HUS AB
 
Vi är ett kunskapscentrum för människor med hundar.
Hundens Hus finns på flera ställen i Sverige. Vi utbildar också på webben och i Cillas mobila app.

Vi ger dig en gedigen, kvalitetssäkrad utbildning.

VÄLKOMMEN!

 
KONTAKTUPPGIFTER
 
HUNDENS HUS GÖTEBORG

J A Wettergrens gata 6,
421 30 Västra Frölunda

E-post: goteborg@hundenshus.se
Tel: 0761-61 00 60

Org. Nr: 556835-6595
PlusGiro: 581357-1
Swish: 123 345 7025

© Hundens Hus AB 2020